Bij Autobedrijf Top staan de wensen en behoeften van onze klanten centraal. We zorgen er graag voor dat u onbezorgd de weg op kunt. Heeft u vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Autobedrijf Top Pagina
Autobedrijf Top
Uw specialist in occasions, onderhoud & APK
 • 65 jaar ervaring
 • Vakkundig personeel
 • Goedkoop
 • Snelle service
 • Klaar terwijl u wacht

APK in Deventer

Wilt u een APK keuring in Deventer laten uitvoeren? Het is verstandig om dit tijdig te plannen. Voorkom boetes en waarborg uw veiligheid, aangezien u zonder een geldige keuring niet met uw auto mag rijden. Een APK in Deventer stelt u in staat om zorgeloos de weg op te kunnen.

Onze ervaren monteurs zorgen ervoor dat uw auto aan de gestelde APK eisen voldoet. Voor vragen of advies kunt u eenvoudig contact opnemen.

Neem contact op

Waar dient de APK keuring in Deventer voor?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Het is wettelijk verplicht om uw auto periodiek een algemene keuring te laten doorstaan. Een APK in Deventer zorgt ervoor dat uw auto zorgvuldig wordt gecontroleerd. Dit is niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van andere weggebruikers. Door uw APK te laten keuren in Deventer kunt u het zien als een soort garantie dat uw auto altijd aan bepaalde veiligheidseisen zal voldoen

Let op: het is wettelijk verplicht om auto’s iedere 1 of 2 jaar APK te laten keuren.

APK keuringseisen

Iedere auto in Nederland moet, nadat deze drie of vier jaar oud is, ieder jaar of iedere twee jaar APK gekeurd worden. Deze regel geldt ook voor uw auto. Om APK goedgekeurd te worden moet een auto aan vele eisen voldoen. Denk daarbij aan zaken voor de veiligheid, zoals goed werkende remmen en gordels. Maar er moet ook aan verschillende milieu eisen worden voldaan. Tijdens de autoservice worden onder andere de volgende onderdelen van uw auto gecontroleerd om te zien of deze aan de gestelde eisen voldoen:

 • De spiegels
 • De wielophanging
 • De verlichting
 • De remmen
 • De banden
 • De uitlaat en uitlaatgassen
 • De autogordels

Neem contact op

apk keuring in Deventer

Hoelang duurt het om een APK te laten keuren in Deventer?

De duur van een APK keuring in Deventer kan variëren, maar gemiddeld genomen duurt deze ongeveer 45 minuten tot een uur. Tijdens de keuring controleert onze erkende keurmeester verschillende essentiële onderdelen van uw voertuig. Het is raadzaam om vooraf een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten en de keuring efficiënt kan verlopen.

Hoelang mag een APK verlopen zijn?

De geldigheid van een APK in Deventer verschilt per type voertuig. Over het algemeen geldt voor personenauto’s dat de eerste APK keuring plaatsvindt wanneer het voertuig 4 jaar oud is. Daarna moet de keuring om de 2 jaar worden herhaald. Voor dieselauto’s geldt een jaarlijkse keuringsplicht vanaf het moment van de eerste toelating. Het is belangrijk om te weten dat de APK-vervaldatum strikt gehandhaafd wordt. Rijden zonder geldige APK keuring kan resulteren in boetes en inbeslagname van het voertuig. Zorg er daarom altijd voor dat u de vervaldatum in de gaten houdt en tijdig een afspraak maakt voor de keuring om ongemakken te voorkomen.

Uw voertuig laten keuren door een gespecialiseerd autobedrijf

De lijst van keuringseisen is nog veel langer en het is dus van belang om uw APK in Deventer uit te laten voeren door een gespecialiseerd bedrijf als Autobedrijf Top. Door uw auto bij ons APK te laten keuren bent u ervan verzekerd dat uw auto aan de gestelde APK eisen voldoet wanneer u deze weer mee naar huis neemt. Dit bevordert de verkeersveiligheid en helpt mee aan het verminderen van de impact die personenauto’s op het milieu hebben.

Grote onderhoudsbeurt in Deventer

De APK keuring van uw voertuig is een momentopname. Regelmatige controle van het voertuig is dan ook van belang om er zeker van te zijn dat u veilig van A naar B kunt rijden. U kunt natuurlijk zelf kleine dingen controleren, zoals de bandenspanning en de ruitensproeiervloeistof. Toch is groter onderhoud ook noodzakelijk om de levensduur en veiligheid van uw auto te kunnen garanderen. Natuurlijk snappen wij dit, en als onderdeel van onze service krijgt u daarom bij een grote onderhoudsbeurt een gratis APK keuring in Deventer. Maak een afspraak voor een grote onderhoudsbeurt bij Autobedrijf Top in Deventer en krijg de APK er gratis bij.

Bekijk ook ons onderhoudsabonnement. Tegen een klein bedrag per maand bent u verzekerd van onderhoudsbeurten tegen flinke kortingen. Het onderhoud van uw auto en onze service wordt daarmee een stuk voordeliger.

Maak een afspraak voor een grote onderhoudsbeurt bij Autobedrijf Top in Deventer en krijg de APK er gratis bij. U kunt ons bellen op +31 (0) 570 614 646 en mailen naar info@autobedrijftop.nl.

Autobedrijf Top te Deventer

 • Garage met 65 jaar ervaring
 • Autoservice door vakkundig personeel
 • APK tegen een scherpe prijs
 • Snelle service
 • Klaar terwijl u wacht

Afspraak maken voor een APK in Deventer

Wilt u uw auto APK laten keuren bij Autobedrijf Top in Deventer? Maak dan een afspraak met ons. Neem vandaag nog contact met ons op om te garanderen dat uw auto tijdig APK gekeurd wordt! U kunt ons bellen op +310570614646 voor meer informatie over onze service, of contact opnemen via het contactformulier op onze contactpagina.

Wat is een APK?

De afkorting APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Tijdens deze keuring beoordeelt een ervaren specialist uw auto op allerlei APK-keuringseisen op het gebied van verkeersveiligheid, milieu en registratie. Onder verkeersveiligheid valt: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie. Zoals het woord milieu al aangeeft, richt dit onderdeel zich op de uitstoot van uitlaatgassen en de aanwezigheid van onderdelen als een roetfilter en katalysator. Ten slotte gaat het bij registratie om de kilometerstand, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Waarom de APK?

De APK-keuring vindt plaats, omdat het voorkomt dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die te onveilig zijn om nog aan het verkeer deel te nemen. Hiernaast beschermen we op deze manier ook het milieu: voertuigen die teveel schadelijke stoffen uitstoten, worden afgekeurd. Al rijdt u niet met de auto, u moet het altijd op tijd laten keuren. Omdat dit een wettelijke verplichting is, kunt u een boete riskeren wanneer u het niet doet.

Is APK elk jaar verplicht?

Het is wettelijk verplicht om auto’s iedere 1 of 2 jaar APK te laten keuren. Hoe vaak een APK-keuring verplicht is, hangt af van de brandstof waar uw auto op rijdt, het gewicht en wanneer uw auto voor het eerst de weg op mocht. Koopt u een nieuwe benzine of elektrische auto, dan moet deze na 4 jaar voor het eerst gekeurd worden. Na deze eerste keuring moet een benzine of elektrische auto om de 2 jaar gekeurd worden tot hij 8 jaar oud is. Hierna is een jaarlijkse APK verplicht. Een nieuwe dieselauto moet na 3 jaar voor het eerst naar de APK-keuring. Hierna verandert dit in jaarlijks. Sinds 2021 vallen auto’s die ouder zijn dan 50 jaar niet meer onder de APK-plicht.

Kan ik vandaag nog terecht voor een APK-keuring in Deventer?

Wilt u uw auto APK laten keuren in Deventer? Maak dan een afspraak met Autobedrijf Top in Deventer. Neem vandaag nog contact met ons op om te garanderen dat uw auto tijdig gekeurd wordt. U kunt ons bellen op +31 (0) 570 614 646 voor meer informatie over onze service, of contact opnemen via het contactformulier.

Direct contact opnemen