Bij Autobedrijf Top staan de wensen en behoeften van onze klanten centraal. We zorgen er graag voor dat u onbezorgd de weg op kunt. Heeft u vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Autobedrijf Top Pagina
Autobedrijf Top
Uw specialist in occasions, onderhoud & APK
 • 65 jaar ervaring
 • Vakkundig personeel
 • Goedkoop
 • Snelle service
 • Klaar terwijl u wacht

Banden in Deventer

Banden in Deventer zijn een van onze specialismen. De juiste autobanden zijn daarvoor cruciaal. Zo moeten autobanden een goed profiel hebben en moeten de wielen goed uitgebalanceerd zijn. Daarnaast moet de bandenspanning ook in orde zijn. Allemaal factoren die niet onderschat mogen worden. Het is ook nog eens verschillend per seizoen. Gaat u op wintersport? Vergeet dan niet om banden in Deventer te wisselen en de winterbanden onder uw auto te zetten. Dan weet u altijd 100% zeker dat u veilig kunt rijden, wat de weersomstandigheden ook zijn. Neem contact op voor het maken van een afspraak of voor het inwinnen van meer informatie.

Banden in Deventer laten verwisselen door Autobedrijf Top

 • Al 65 jaar ervaring
 • Vakkundig personeel
 • Goedkoop
 • Snelle service
 • Klaar terwijl u wacht

De staat van banden

De conditie van de banden in Deventer is van grote invloed op de rijprestatie van de auto. Echter is het ook van groot belang dat u veilig de weg op kunt. Daarom moeten alle banden aan een aantal eisen voldoen. Het is belangrijk dat:

 • er genoeg profiel op uw band zit (profieldiepte van 1,6 millimeter);
 • de wielen goed uitgebalanceerd zijn;
 • de wielen goed uitgebalanceerd zijn.

Waarom autobanden wisselen?

De juiste autobanden zorgen voor veiligheid in het verkeer. Precies om deze reden bent u verplicht om ieder seizoen met de juiste autobanden onder uw auto te rijden. Naast veiligheid, brengt het verwisselen van de autobanden nog meer voordelen met zich mee. Zo bespaart u op het brandstofverbruik zorgen de juiste autobanden ervoor dat er minder bandengeluid plaatsvindt. Dit is bijvoorbeeld fijn wanneer u ’s avonds laat door de straat rijdt.

Wanneer moeten banden verwisseld worden?

Autobanden moeten per seizoen gewisseld worden, tenzij u voor all-season autobanden gaat. Ook moet u uw banden laten wisselen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden geldt er minder dan 4 mm profieldiepte, winterbanden hebben namelijk een diepere profieldiepte. Versleten autobanden kunnen voor veel gevaar op de weg zorgen. Dus ook als u merkt dat er scheurtjes of beschadigingen in de band zitten is het van belang dat u de banden in Deventer laat wisselen.

Zomerbanden verwisselen

De juiste set autobanden zorgen voor een optimale rijervaring door u de juiste grip op de weg te geven, alsmede een goede wegligging. Met de verandering van seizoenen verandert ook het weer. Als het winterse weer is weggetrokken en de zon weer meer gaat schijnen, kunnen wij uw winterbanden er af halen en de zomerbanden weer uit de opslag halen.

Zo zetten wij de juiste banden voor de zomerse maanden weer onder uw auto. Met voldoende profiel op uw band. De autobanden zijn goed uitgebalanceerd zijn en beschikken over genoeg spanning. Zodoende kunt u weer veilig en comfortabel de weg op na de winter.

Winterbanden verwisselen

In de winter kan het vriezen en sneeuwen. Dat heeft effect op de rijervaring. Met de verkeerde autobanden mist u de grip op de weg die u nodig heeft. Laat daarom zeker in de winter uw banden wisselen in Deventer, voor een betere grip en een kortere remweg. Dat verhoogt de verkeersveiligheid. Zeker wanneer u op een wintersportvakantie gaat dient u in het bezit te zijn van een set winterbanden. Wel zo veilig! In bepaalde landen bent u soms wettelijk verplicht om op winterbanden te rijden bij winters weer. Verzuimt u dit, dan riskeert u schuldigheid bij eventuele ongelukken.

Waarom winterbanden wisselen?

 • Winterbanden dragen bij aan een betere grip en kortere remweg, dus een veiliger gevoel.
 • In sommige landen is het zelfs verplicht om in winterse omstandigheden op winterbanden te rijden.
 • Als de autobanden niet aan de eisen voldoen, bent u altijd schuldig bij een eventueel ongeval.

Hoe worden banden gewisseld?

Dankzij de jarenlange ervaring van onze monteurs in Deventer wisselen wij uw autobanden goed en snel. Het is belangrijk dat de banden vakkundig worden gewisseld, daardoor doet u er namelijk langer mee. Wij wisselen uw banden om voor zomerbanden, winterbanden of all-season banden. Het is maar net wat u nodig heeft. Als u niet veel kilometers maakt in uw dagelijkse leven zijn all-season banden een goede optie, deze slijten wat sneller maar kunnen wel bij elk seizoen gebruikt worden. U hoeft de banden dan dus minder vaak te wisselen.

Bandencontrole

Weet u niet zeker of uw autobanden nog in goede staat zijn? Laat dit dan door ons controleren. Zo kunt u vervolgens onbezorgd de weg op. Zoals u gelezen heeft kunt u voor meerdere diensten bij ons terecht. Ook voor het controleren en/of vullen van uw airco bijvoorbeeld. Kom dus gerust bij Autobedrijf Top langs en we zorgen ervoor dat het allemaal weer in goede staat is.

Bandenopslag

We begrijpen dat u misschien geen ruimte heeft om de banden die niet onder de auto zitten, zelf op te slaan. Daarom kunt u deze autobanden zoals de zomerbanden en de winterbanden na de bandenwissel gewoon bij ons achterlaten in de bandenopslag. Zodoende bent u ervan verzekerd dat uw banden veilig liggen en onder de beste omstandigheden bewaard worden. Bovendien liggen de zomerbanden en winterbanden op deze manier altijd voor u klaar wanneer u met uw auto langskomt voor de bandenwissel.

Grote beurt

Naast de diensten die wij al opgesomd hebben, geven wij uw auto ook een grote beurt wanneer dit nodig is. Tijdens een grote beurt controleren we uw auto uitvoerig op 93 belangrijke punten. Daarbij verversen, vervangen en beoordelen we onderdelen. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld banden controle, remmen controleren en schoonmaken, de distributieriem beoordelen en vloeistoffencontrole. Wanneer u de APK bij ons combineert met de grote beurt, is de Apk-keuring gratis. Ook voor een kleine beurt kunt u bij ons terecht. We controleren uw auto dan op 24 belangrijke punten.

Nieuwe banden kopen

U kut hier niet alleen terecht voor het verwisselen en de opslag van uw autobanden, maar ook voor wanneer u nieuwe banden wilt kopen in Deventer. Misschien hebben de oude autobanden in Deventer hun beste tijd gehad, of wilt u investeren in 4-seizoenen autobanden. Alle banden die wij verkopen zijn van hoogstaande kwaliteit en zijn scherp geprijsd.

Wanneer u banden bij ons aanschaft, balanceren en vervangen we deze uiteraard voor u. En heeft u tijdens de aanschaf advies nodig? Die geven we graag!

Maak een afspraak en laat uw banden in Deventer wisselen

Wilt u uw banden wisselen in Deventer? Gaat u bijvoorbeeld binnenkort op wintersport en wilt u nieuwe winterbanden? Of is het juist zomer en wilt u van uw winterbanden af? Maak vandaag nog aan afspraak bij ons en wij wisselen uw autobanden terwijl u van een kop koffie geniet. U kunt ons contactformulier via onderstaande knop op de contactpagina invullen of u kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar +31 (0) 570 614 646

Wilt u een occasion kopen? Kom gerust bij ons langs en neem een kijkje in onze showroom. U kunt onze showroom ook rustig bekijken terwijl wij uw autobanden wisselen.

Direct contact opnemen