Bij Autobedrijf Top staan de wensen en behoeften van onze klanten centraal. We zorgen er graag voor dat u onbezorgd de weg op kunt. Heeft u vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Autobedrijf Top Pagina
Autobedrijf Top
Uw specialist in occasions, onderhoud & APK
 • 65 jaar ervaring
 • Vakkundig personeel
 • Goedkoop
 • Snelle service
 • Klaar terwijl u wacht

Banden wisselen in Deventer

Wilt u snel uw banden laten wisselen in Deventer? Dan kunt u terecht bij Autobedrijf Top. Voor een bandenwissel zijn de juiste autobanden cruciaal. Zo moeten ze een goed profiel hebben en moeten de wielen goed uitgebalanceerd zijn. Daarnaast moet de bandenspanning in orde zijn. Allemaal factoren die niet onderschat mogen worden. Het is ook nog eens verschillend per seizoen. Gaat u binnenkort met de auto op wintersport? Vergeet dan niet om uw autobanden in Deventer te wisselen en winterbanden onder uw auto te zetten. Dan weet u altijd 100% zeker dat u veilig kunt rijden, wat de weersomstandigheden ook zijn.

Neem contact op

Banden laten wisselen in Deventer door Autobedrijf Top

 • Autobedrijf in Deventer met 65 jaar ervaring;
 • Vakkundig personeel;
 • Goedkoop in prijs;
 • Snelle service;
 • Klaar terwijl u wacht;
 • Erkend dealer: ruim aanbod occasions.

Neem contact op voor het maken van een afspraak of voor het inwinnen van meer informatie.

Banden laten wisselen in Deventer

De staat van de banden

De conditie van de banden is van grote invloed op de rijprestatie van uw auto. Echter is het ook van groot belang dat u veilig de weg op kunt. Daarom moeten alle banden aan enkele eisen voldoen. Het is belangrijk dat:

 • Er genoeg profiel op de band zit (profieldiepte van 1,6 millimeter).
 • De wielen goed uitgebalanceerd zijn.

Waarom uw autobanden in Deventer laten wisselen?

De juiste autobanden zorgen voor veiligheid in het verkeer. Precies om deze reden bent u verplicht om ieder seizoen met de juiste autobanden onder uw auto te rijden. Naast veiligheid, brengt het verwisselen van de autobanden in Deventer nog meer voordelen met zich mee. Zo bespaart u op het brandstofverbruik en zorgen de juiste autobanden ervoor dat er minder bandengeluid plaatsvindt. Dit is bijvoorbeeld fijn wanneer u ’s avonds laat door de straat rijdt.

Wanneer moeten de banden verwisseld worden?

Autobanden moeten per seizoen gewisseld worden, tenzij u voor all-season autobanden gaat. Ook moet u uw banden laten verwisselen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden geldt minder dan 4 mm profieldiepte, deze hebben namelijk een diepere profieldiepte. Versleten autobanden kunnen voor veel gevaar op de weg zorgen. Dus ook als u merkt dat er scheurtjes of beschadigingen in de band zitten, is het van belang dat u uw banden in Deventer snel laat wisselen.

Zomerbanden wisselen

De juiste set autobanden zorgen voor een optimale rijervaring door u de juiste grip op de weg te geven, evenals een goede wegligging. Met de verandering van seizoenen verandert ook het weer. Als het winterse weer is weggetrokken en de zon weer meer gaat schijnen, kunnen wij uw winterbanden eraf halen en de zomerbanden in Deventer weer uit de opslag halen.

Zo zetten we de juiste banden voor de zomerse maanden weer onder uw auto. Met voldoende profiel op uw band. Ze zijn goed uitgebalanceerd en beschikken over genoeg spanning. Zodoende kunt u weer veilig en comfortabel de weg op na de winter.

Winterbanden wisselen

In de winter kan het vriezen en sneeuwen. Dat heeft effect op de rijervaring. Met de verkeerde autobanden mist u de grip op de weg die u nodig heeft. Laat daarom zeker in de winter uw banden wisselen in Deventer, voor een betere grip en een kortere remweg. Dat verhoogt de verkeersveiligheid. Zeker wanneer u op een wintersportvakantie gaat, dient u in het bezit te zijn van een set winterbanden. Wel zo veilig! In bepaalde landen bent u soms wettelijk verplicht om op winterbanden te rijden bij winters weer. Verzuimt u dit, dan riskeert u schuldigheid bij eventuele ongelukken.

Waarom winterbanden in Deventer laten wisselen?

 • Winterbanden dragen bij aan een betere grip en kortere remweg, dus een veiliger gevoel.
 • In sommige landen is het zelfs verplicht om in winterse omstandigheden op winterbanden te rijden.
 • Als uw autobanden niet aan de eisen voldoen, bent u altijd schuldig bij een eventueel ongeval.

Neem contact op

Hoe worden de banden gewisseld?

Dankzij de jarenlange ervaring van onze monteurs wisselen wij uw banden snel en goed. Het is belangrijk dat de autobanden vakkundig worden gewisseld, daardoor doet u er namelijk langer mee. We wisselen uw banden om voor zomerbanden, winterbanden of all-season banden. Het is maar net wat u nodig heeft. Als u niet veel kilometers maakt in uw dagelijkse leven zijn all-season banden een goede optie. Deze slijten wat sneller, maar kunnen wel bij elk seizoen gebruikt worden. U hoeft ze dan dus minder vaak te verwisselen.

Extra service: bandencontrole

Weet u niet zeker of uw autobanden nog in goede staat zijn? Laat dit dan door ons controleren. Zo kunt u vervolgens onbezorgd de weg op. Zoals u wellicht gelezen heeft, kunt u voor meerdere diensten bij ons terecht. Ook voor het controleren en/of vullen van uw airco bijvoorbeeld. Kom dus gerust bij ons langs en we zorgen ervoor dat het allemaal weer in goede staat verkeert.

Maak gebruik van onze bandenopslag

We begrijpen dat u misschien geen ruimte heeft om de banden die niet onder de auto zitten, zelf op te slaan. Daarom kunt u deze na de bandenwissel gewoon bij ons achterlaten in onze bandenopslag in Deventer. Zodoende bent u ervan verzekerd dat uw banden veilig liggen en onder de beste omstandigheden bewaard worden. Bovendien liggen ze op deze manier altijd voor u klaar, wanneer u met uw auto langskomt voor de bandenwissel in Deventer.

Een hele rij aan autobanden in Deventer

Kom langs voor de grote beurt

Naast de diensten die we al opgesomd hebben, geven wij uw auto ook een grote beurt wanneer dit nodig is. Tijdens een grote beurt controleren we uw auto uitvoerig op 93 belangrijke punten. Daarbij verversen, vervangen en beoordelen we onderdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bandencontrole, de remmen controleren en schoonmaken, de distributieriem beoordelen en vloeistoffencontrole. Wanneer u de APK bij ons combineert met de grote beurt, is de APK-keuring geheel gratis. Ook voor een kleine beurt kunt u bij ons terecht. We controleren uw auto dan op 24 belangrijke punten.

Nieuwe banden kopen

U kunt hier niet alleen terecht voor het verwisselen en de opslag van uw autobanden, maar ook voor wanneer u nieuwe banden wilt kopen in Deventer. Misschien hebben uw oude autobanden hun beste tijd gehad, of wilt u investeren in 4-seizoenen autobanden. Alle banden die we verkopen zijn van hoogstaande kwaliteit en scherp geprijsd.

Wanneer u banden bij ons aanschaft, balanceren en vervangen we deze uiteraard voor u. En heeft u tijdens de aanschaf advies nodig? Die geven we maar al te graag!

Maak een afspraak voor banden wisselen in Deventer

Wilt u uw banden wisselen in Deventer? Maak vandaag nog aan afspraak en we wisselen uw autobanden, terwijl u van een kop koffie geniet. U kunt ons contactformulier via onderstaande knop op de contactpagina invullen of ons telefonisch bereiken door te bellen naar +31 (0) 570 614 646. Een e-mail sturen naar info@autobedrijftop.nl mag natuurlijk ook.

Wilt u een occasion kopen? Kom gerust bij ons langs en neem een kijkje in onze showroom. U kunt onze showroom ook rustig bekijken, terwijl wij uw autobanden wisselen.

In welke maand uw banden wisselen?

Van oktober tot april wordt het aangeraden om uw banden te wisselen, omdat zomerbanden dan minder effectief zijn. Winterbanden zijn ontworpen voor winterse omstandigheden en presteren het best bij temperaturen onder de 7 °C. Een regel die vaak wordt gebruikt, is dat banden worden verwisseld wanneer u de klok verzet.

Hoe lang gaat een band mee?

De ANWB adviseert om banden na uiterlijk 10 jaar te vervangen. Er zijn tal van factoren van belang die invloed kunnen hebben op de levensduur van een set banden. Banden verouderen op basis van fysieke en chemische processen. Dit geldt ook voor weinig gebruikte of opgeslagen banden. Wettelijk zijn banden aan vervanging toe bij een profieldiepte van minder dan 1,6 mm. Maar met het oog op verkeersveiligheid is dat al te weinig.

Wat is balanceren na het wisselen?

Omdat er in een nieuwe band altijd wat onbalans zit, moet de combinatie van een nieuwe band op een velg altijd gebalanceerd worden, wanneer deze wordt gewisseld en gemonteerd. De band is dan wel nieuw, maar dit betekent niet dat het optimaal op de weg ligt. Het balanceren van banden zorgt ervoor dat ze minder snel slijten en bevordert uw rijcomfort. Bij Autobedrijf Top in Deventer helpen wij u hier graag mee.

Kun je met zomerbanden in de winter rijden?

Kort gezegd: nee. Zomerbanden gebruiken in winterse omstandigheden is gevaarlijk en verhoogt ook het risico op beschadigde banden. Het wordt dan ook aangeraden om uw banden te verwisselen. De remweg van zomerbanden in de sneeuw is 28 meter langer dan die van winterbanden en op een nat wegdek is dit zo’n 4 meter langer.

Direct contact opnemen