Contact opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
AUTOBEDRIJF TOP
Uw specialist in onderhoud, APK & occasions
 • 65 jaar ervaring
 • Vakkundig personeel
 • Goedkoop
 • Snelle service
 • Klaar terwijl u wacht

Grote en kleine beurt Deventer

Om ervoor te zorgen dat uw auto op een veilige manier zo lang mogelijk meegaat, is regelmatig onderhoud van groot belang. Veel hinderlijke problemen kunt u daarmee voorkomen. Bij Autobedrijf Top weten we dankzij een flinke dosis vakkennis en ervaring precies hoe we uw auto het beste onderhoud bieden. De onderhoudswerkzaamheden zijn te verdelen in een grote en een kleine beurt. Daarnaast kun je ook langs komen om bijvoorbeeld je airco te vullen in Deventer. U kunt contact met opnemen door te bellen op +31 05 70 614 646 of te mailen naar info@autobedrijftop.nl.

Neem contact op

Waaruit bestaat een grote beurt in Deventer?

De grote beurt staat volledig in het teken van uitvoerig controleren op 93 belangrijke punten, verversen, vervangen en beoordelen. De volgende onderdelen komen daarbij aan bod:

 • Remmen controleren en schoonmaken
 • Remolie verversen (indien noodzakelijk)
 • Bougies, brandstoffilter en interieurfilter vervangen
 • Oliefilter en luchtfilter vervangen
 • Distributieriem beoordelen
 • Carterstopring vernieuwen
 • Klapdekselpakking vervangen(indien nodig)
 • Bandencontrole
 • Vloeistoffencontrole en zo nodig bijvullen

Daarnaast voeren we tijdens de grote beurt een algehele controle uit en stellen we alles weer goed af. Om eventuele storingen in het systeem op te sporen, lezen we uw auto uit met de modernste diagnose apparatuur. Daarnaast zijn we ook gespecialiseerd in banden, u kunt dus ook bij ons terecht om uw banden te wisselen in Deventer.

 

Distributieriem

Een gebroken distributieriem levert forse motorschade op. Het is daarom raadzaam om de specificaties voor de vervangingstermijn op te volgen.  In geval van twijfel kunt u altijd  uw instructieboekje raadplegen. Als u niet meer weet of en wanneer de distributieriem voor het laatst is vervangen, neem dan geen risico en laat de riem meteen vervangen.

 

Remolie

Het verversen van de remolie draagt bij aan de verkeersveiligheid én aan het behoud van het remsysteem. Als de remolie verouderd is, komt er meer vocht in het remsysteem en wordt het wordt het kookpunt verlaagd. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Het vervangen van de remolie dient 1x per twee jaar te gebeuren. Door een grote beurt te laten uitvoeren door Autobedrijf Top voorkomt u dergelijke problemen en bent u verzekerd van een veilige auto. Combineert u de APK (met milieukeuring of roetmeting) met een grote beurt, dan is de APK-keuring gratis!

 

Kleine beurt

Bij een kleine beurt wordt uw auto gecontroleerd op 24 punten. Een kleine beurt is gericht op het vernieuwen van de olie en het oliefilter. We bekijken of het nodig is om de kleppen bij te stellen en doen een algehele optische controle. Ook vullen we  indien nodig de diverse vloeistoffen bij.

 

Wat wordt er gedaan bij een grote beurt van een auto?

De grote beurt staat in het teken van het uitvoerig controleren op 93 belangrijke punten op het gebied van verversen, vervangen en beoordelen. Wij voeren een algehele controle uit en stellen alles weer goed af. Om eventuele storingen in het systeem op te sporen, lezen wij bij Autobedrijf Top in Deventer uw auto af met de modernste diagnoseapparatuur.

Wat is het verschil tussen een kleine en een grote beurt?

Vaak wordt er voor de grote beurt de volgende regel gebruikt: na elke 30.000 gereden kilometers of om de 2 jaar is het goed om uw auto een grote onderhoudsbeurt te geven. Het hangt daarnaast af van het type auto, de leeftijd van de auto en de kilometerstand.

Heeft mijn auto een grote of een kleine beurt nodig?

Dit is een vraag die u zelf het best kan beantwoorden. Heeft u meer dan 15.000 kilometer gereden? Dan is het tijd voor een kleine beurt. Heeft u meer dan 30.000 kilometers gereden? Laat dan binnenkort een grote beurt in Deventer uitvoeren. Voor beide beurten staan wij bij Autobedrijf Top voor u klaar.

Hoe vaak moet een grote beurt?

Vaak wordt er voor de grote beurt de volgende regel gebruikt: na elke 30.000 gereden kilometers of om de 2 jaar is het goed om uw auto een grote onderhoudsbeurt te geven. Het hangt daarnaast af van het type auto, de leeftijd van de auto en de kilometerstand.

Direct contact opnemen