Contact opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
AUTOBEDRIJF TOP
Uw specialist in onderhoud, APK & occasions
 • 65 jaar ervaring
 • Vakkundig personeel
 • Goedkoop
 • Snelle service
 • Klaar terwijl u wacht

Grote en kleine beurt Deventer

Overweegt u een grote of kleine beurt aan uw auto? Om ervoor te zorgen dat uw auto op een veilige manier zo lang mogelijk meegaat, is regelmatig onderhoud in een gespecialiseerde garage van groot belang. Veel hinderlijke problemen kunt u daarmee voorkomen, waardoor u niet alleen veiliger de weg op gaat, maar ook een hoop geld bespaart. Bij Autobedrijf Top weten we dankzij een flinke dosis vakkennis en ervaring precies hoe we uw auto het beste onderhoud bieden. Dit onderhoud is te verdelen in een grote en een kleine beurt. Daarnaast kunt u ook gewoon langskomen om bijvoorbeeld uw airco te vullen in Deventer. U kunt contact opnemen door te bellen op +31 05 70 614 646 of te mailen naar info@autobedrijftop.nl. Ook kunt u hier, op onze website, direct een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt:

Neem contact op

Waarom regelmatig onderhoud zo belangrijk is

Regelmatig onderhoud aan uw auto, in de vorm van een grote of kleine beurt in Deventer, is essentieel voor zowel de veiligheid als de levensduur van het voertuig. Een kleine beurt kan het beste worden gezien als een routinecontrole. Zo’n routinecontrole helpt bij het vroegtijdig identificeren van kleine problemen vóór ze uitgroeien tot grotere, duurdere problemen of tot potentieel gevaarlijke situaties leiden. Bijvoorbeeld, het niet op tijd vervangen van versleten remblokken kan leiden tot een verminderde remcapaciteit, wat gevaarlijk is in noodsituaties. Grote beurten zijn diepgaander en inspecteren ook andere kritieke onderdelen van de auto. Op deze manier blijft uw auto betrouwbaar en veilig – wel zo’n fijn idee.

Andere voordelen

Ook behoudt uw auto dankzij regelmatig onderhoud zijn efficiëntie: een goed onderhouden motor draait efficiënter, wat kan resulteren in een lager brandstofverbruik en minder emissies. Ten slotte is een goed onderhouden auto een waardevaste auto. Mocht u besluiten uw auto te verkopen, dan kan een volledig onderhoudsboekje een belangrijke verkoopfactor zijn.

Hoe vaak groot of klein onderhoud voor uw auto?

Hoe vaak u een grote of kleine beurt nodig is, hangt af van de huidige staat en leeftijd van uw auto en hoe intensief deze wordt gebruikt. Over het algemeen raden wij het volgende aan:

  • Kleine beurt auto: jaarlijks of om de 15.000 tot 20.000 kilometer
  • Grote beurt auto in Deventer: doorgaans om de twee jaar of om de 30.000 tot 60.000 kilometer

Uiteraard zijn dit slechts indicaties. Laat u uw auto liever wat vaker controleren, bijvoorbeeld omdat u weet dat het model wat ouder of minder is, dan kan dat ook altijd. Bij vragen kunt u natuurlijk ook simpelweg contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies.

Waaruit bestaat een grote beurt in Deventer?

Een grote beurt staat volledig in het teken van uitvoerig controleren op 93 belangrijke punten, verversen, vervangen en beoordelen. De volgende onderdelen komen daarbij aan bod:

   • Remmen controleren en schoonmaken
   • Remolie verversen (indien noodzakelijk)
   • Bougies, brandstoffilter en interieurfilter vervangen
   • Oliefilter en luchtfilter vervangen
   • Distributieriem beoordelen
   • Carterstopring vernieuwen
   • Airco nakijken en eventueel bijvullen
   • Klapdekselpakking vervangen (indien nodig)
   • Bandencontrole en eventuele wissel
   • Vloeistoffencontrole (olie, koudemiddel airco, et cetera) en zo nodig bijvullen

Daarnaast voeren we tijdens de grote beurt een algehele controle uit en stellen we alles weer goed af. Om eventuele storingen in het systeem op te sporen, lezen we uw auto uit met de modernste diagnoseapparatuur. Daarnaast zijn we ook gespecialiseerd in banden. U kunt dus ook bij ons terecht om uw banden te wisselen in Deventer.

Voorkom motorschade: distributieriem vervangen

Een gebroken distributieriem levert forse motorschade op. Het is daarom raadzaam om de specificaties voor de vervangingstermijn op te volgen. In geval van twijfel kunt u altijd uw instructieboekje raadplegen. Als u niet meer weet of en wanneer de distributieriem voor het laatst is vervangen, neem dan geen risico en laat de riem meteen vervangen.

Remolie regelmatig verversen is essentieel

Het verversen van de remolie draagt bij aan de verkeersveiligheid én aan het behoud van het remsysteem. Als de remolie verouderd is, komt er meer vocht in het remsysteem en wordt het wordt het kookpunt verlaagd. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Het vervangen van de remolie dient 1x per twee jaar te gebeuren. Door een grote beurt te laten uitvoeren door Autobedrijf Top voorkomt u dergelijke problemen en bent u verzekerd van een veilige auto. Combineert u de APK (met milieukeuring of roetmeting) met een grote beurt, dan is de APK-keuring gratis!

Kleine beurt auto in Deventer

Bij een kleine beurt wordt uw auto gecontroleerd op 24 punten. Een kleine beurt is gericht op het vernieuwen van de olie en het oliefilter. We bekijken of het nodig is om de kleppen bij te stellen en doen een algehele optische controle. Ook vullen we, indien nodig, de diverse vloeistoffen bij.

Waarom Autobedrijf Top in Deventer?

Waarom Autobedrijf Top dé aangewezen garage is voor een kleine of grote beurt in Deventer? Heel simpel:

   • Wij hebben maar liefst 65 jaar ervaring in het vak
   • Ons personeel is vakkundig, professioneel en ervaren
   • Wij leveren onze diensten tegen een scherpe prijs en zijn altijd transparant over onze werkzaamheden – zo weet u altijd waar u aan toe bent
   • Natuurlijk helpen wij u en uw auto zo snel mogelijk, in sommige gevallen kunt u gewoon even bij ons wachten tot we klaar zijn met uw auto
   • Naast een grote of kleine onderhoudsbeurt kunt u bij onze garage ook terecht voor een APK, autobanden vervangen, airco onderhoud en nog veel meer

Neem contact met ons op voor een grote of kleine beurt in Deventer

Geïnteresseerd in een grote of kleine beurt voor uw auto bij Autobedrijf Top in Deventer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak direct een afspraak hier op onze website. Ook als u nog vragen heeft, kunt u gewoon contact met ons opnemen – wij helpen u graag verder.

Wat wordt er gedaan bij een grote beurt van een auto?

De grote beurt staat in het teken van het uitvoerig controleren op 93 belangrijke punten op het gebied van verversen, vervangen en beoordelen. Wij voeren een algehele controle uit en stellen alles weer goed af. Om eventuele storingen in het systeem op te sporen, lezen wij bij Autobedrijf Top in Deventer uw auto af met de modernste diagnoseapparatuur.

Wat is het verschil tussen een kleine en een grote beurt?

Vaak wordt er voor de grote beurt de volgende regel gebruikt: na elke 30.000 gereden kilometers of om de 2 jaar is het goed om uw auto een grote onderhoudsbeurt te geven. Het hangt daarnaast af van het type auto, de leeftijd van de auto en de kilometerstand.

Heeft mijn auto een grote of een kleine beurt nodig?

Dit is een vraag die u zelf het best kan beantwoorden. Heeft u meer dan 15.000 kilometer gereden? Dan is het tijd voor een kleine beurt. Heeft u meer dan 30.000 kilometers gereden? Laat dan binnenkort een grote beurt in Deventer uitvoeren. Voor beide beurten staan wij bij Autobedrijf Top voor u klaar.

Hoe vaak moet een grote beurt?

Vaak wordt er voor de grote beurt de volgende regel gebruikt: na elke 30.000 gereden kilometers of om de 2 jaar is het goed om uw auto een grote onderhoudsbeurt te geven. Het hangt daarnaast af van het type auto, de leeftijd van de auto en de kilometerstand.

Direct contact opnemen